Rollover CSS Menü

Rollover CSS Menü

CSS teknolojisi gelişmeden önce imaj özelliğinde hazırlayacağımız menü tasarımlarını grafik düzenleme editörleri de slice özelliği ile dilimleyerek parçalanmış şekliyle kaydedip kullanmamız gerekiyordu Bu durum ise bize javascript kodları ve karmaşık bir HTML yapısı oluşturuyordu.

Bu video eğitimide böyle bir işleme gerek duymadan Photoshopta hazırlamış olduğumuz tasarımı tek parça olarak kaydedip, CSS yazarak nasıl yapıldığını öğrenecez. Bize sunacağı avantaj eski sitemde imajlarımız parçalı olduğunda her sayfa yenilenmesi aşamasında o imajların tek tek yüklenmesi gerekiyordu. Yeni sistemde ise imaj tek parça olduğu için bir kere yüklendimi tekrar takrar yüklenmesine gerek kalmadan daha hızlı çalışan menü uygulamlarıda meydana getirmiş olacaz.

Düzeltme:

Menüyü hazırlarken küçük bir yanlışlık yapmışım. Bu nedenle link verme işleminiz çalışmayacak. Yazılmış olan stillerde hiç bir değişiklik yapmadan <li> etiketlerinin içerisinde bulunan Class tanımlamanlarını <a> etiketi içerisine taşımanız gerekiyor.

Hatalı yazım <li class="logo"><a href="album.html"></a></li>

Doğru yazım <li><a href="album.html"class="logo"></a></li>

Yorumlar

Yorum Yap